Klikk her for å drepe alle

Tekst

Vil du få varsel hver gang Osman Kibar publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Sikkerhetsekspert Bruce Schneier mener vi seriøst må vurdere hva vi kobler til nett, for det begynner å bli livstruende.

Regulering må til. – Det er først når internett begynner å drepe folk, at det vil komme krav om at noe må gjøres, sier den verdenskjente sikkerhetseksperten Bruce Schneier, som i disse dager avslutter sin nyeste bok.

Sikkerhetsekspert Bruce Schneier mener vi seriøst må vurdere hva vi kobler til nett, for det begynner å bli livstruende.

– Jeg har ingen løsning å tilby.

– Hva betyr det?

– At enkelte ting ikke er løselige. Velkommen til verden. Hva er løsningen din mot å dø? Du har ingen. Sånn er det, sier den amerikanske sikkerhetseksperten Bruce Schneier.

– Datasikkerhet pleide å handle om data. Nå handler det om alt som omgir oss. Mens man tidligere hadde ting med datamaskiner i seg, er det nå omvendt. Vi har datamaskiner med ting koblet til seg.

Da DN møter den ettertraktede foredragsholderen med sixpence og hawaiiskjorte i forbindelse med sikkerhetsselskapet Watchcoms årlige Paranoia-konferanse i Oslo, er han mer svartsynt enn noensinne. Han har fløyet rett inn fra Minneapolis, er i ferd med å avslutte arbeidet med en ny bok om sikkerhet og overlevelsesmuligheter i en hypertilkoblet verden. Den har fått tittelen «Click Here to Kill Everybody».