– Det er ikke bare fordeler med å være én person på Stortinget

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ole Øyvind Sand Holth publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Rødt-leder Bjørnar Moxnes har allerede kastet en justisminister. Nå langer han ut mot Teslaene på Nordstrand og kleskoden på Aker Brygge.

Et mistillitsforslag mot landets justisminister er ikke noe man bare kan lire av seg på østkantmål etter forgodtbefinnende. Forslaget må overleveres Stortingspresidenten i skriftlig form, men innen Bjørnar Moxnes faktisk kom seg ned i salen for å overrekke sitt varslede forslag den torsdagen i mars, syntes han egentlig luften hadde gått litt ut av ballongen. Kvelden før hadde Erna Solberg vært på Dagsrevyen og beklaget på vegne av regjeringen, nå satt hele Presse-Norge bare og ventet på at Sylvi Listhaug skulle komme inn dørene for å avgi sin unnskyldning. Rødt-representanten følte seg nesten litt teit, der han satt med ... tja, hvor var egentlig det jævla arket? Hadde han rett og slett klart å glemme igjen hele mistillitsforslaget på kontorpulten?

Sent ute

Bjørnar Moxnes haster gjennom korridorene under Eidsvoll plass så raskt det er mulig uten å skride over i trav. Som minste parti på Stortinget har Rødt blitt stuet bort i en nokså avsidesliggende fløy, og for å komme seg til salen der lovene lages, må han tilbakelegge flere hundre meter gjennom en veritabel labyrint av underjordiske ganger. Han forsøker både å få hilst på kolleger og skummet gjennom innlegget om samordning av pensjons- og trygdeytelser mens han halser mot talerstolen. Det hoper seg opp med saker, nå rett før sommeren, og derfor ville han gjøre unna mest mulig mens han ventet på at de andre representantene snakket ferdig, men plutselig var det bare ett navn igjen på listen, og innen han når frem til salen, er debatten ferdig.

– Der røyk den, gitt, sier han, med et snev av forlegenhet.

– Ja, ja. Sånn er livet. Det er ikke bare fordeler med å være én person på Stortinget.