Startet eget. Bård Haukvik (43) er mannen bak Næringsspar og Næringsspar Eiendom. De siste tre årene har han tjent nærmere 20 millioner kroner på å selge aksjer i eiendomsprosjekter til eldre investorer.

The Golden Oldies, del III: «Advokaten» og «Stjerna»

Tekst
Foto
Oslo/Moss

Bård Haukvik og kompanjongen har på kort tid tjent flere titall millioner på salg av eiendomsprosjekter til eldre investorer. Den tidligere BAHR-advokaten hadde kontor hos skandaleselskapet Indigo Finans, før han tok med seg stjerneselgeren og startet eget selskap.

Den pensjonerte arkitekten Leif Brustad er blitt 86 år gammel. Han inviterer inn i leiligheten sin ved Bjerkebanen på Oslos østkant. Årganger av «Hvem Hva Hvor» er sirlig satt opp i bokhyllen. På et eget sidebord står den grønne tastafonen det ringte i den dagen senhøsten 2015.

– Jeg ble bare ringt opp. Jeg vet ikke hvorfor, sier han.

Mannen i telefonen lokket ham med høy avkastning og sikre investeringer. Brustad ble invitert til et møte i Oslo sentrum for å diskutere hvordan han kunne få mer ut av sparepengene.

Etter en lang karriere med å tegne skoler og landbruksbygninger, hadde Brustad spart i banken for å spe på pensjonen. Men innskuddsrenten var så lav at selv med innskudd på over én million kroner, ble det bare noen hundrelapper i måneden.