Ut på tur – litt sur

Tekst
RØFF LUKSUS. Stormkjøkkenet vil ta gjestene med ut på tur med røft tre, betong og shabby sommerleirfølelse. <BR> Foto: Hampus Lundgren

RØFF LUKSUS. Stormkjøkkenet vil ta gjestene med ut på tur med røft tre, betong og shabby sommerleirfølelse. Foto: Hampus Lundgren

Speiderskjerf, campingvogner og piknikmeny. Stormkjøkkenet scorer høyt på sjarm, men lavere på substans.

Fakta: Stormkjøkkenet

Akersgata 2, Christiana Torg, Oslo
Telefon: 22 33 77 88
www.stormkjokkenet.no

Meny ★★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★★
Service ★★★
Pris ★★★
Totalt 20

Mer sjarm enn substans

Kelnere i speideruniform vrikket seg mellom bordene på Stormkjøkkenets romslige uteservering. Når været er fint, hvem vil ikke på en aldri så liten piknik?

Piknik er Stormkjøkkenets tema og glansnummer. Restauranten i de gamle lokalene til Damms Antikvariat kompletterer utelivet rundt Christiania Torg, men satser mer på røff retroestetikk enn bynostalgi. En gammel Airstream-vogn henger i taket over betonggulv og bord og bar i røft tre, og de slitte emaljevaskene gir mer assosiasjoner til leirliv enn luksus.

Men i dag var det ute det foregikk.

 

SYRLIG

À la carte-menyen er smal, og Stormkjøkkenet legger i all hovedsak opp til at flest mulig skal velge piknikmenyen, med enten fem eller ti skåler fylt av retter basert på dagens «handleliste», til henholdsvis 375 og 675 kroner.

Ølmenyen er mer spennende enn vinmenyen; her er uavhengige produsenter og spennende smaker i fleng, mens vinmenyen holder seg til kjente, rimelige viner. Salt og Pepper valgte å forsøke aprikosøl og tindvedøl som aperitiff.

14

Tre slags ferskt brød kom i en brun papirpose sammen med en skål med fantastisk peppertilsmakt smør. Snart dukket en appetittvekker av sprøstekt brød med andemousse og tindved opp. Lekkert, men tindved til and blir for syrlig og bringer ikke det beste frem i den fete andeleveren.

– Utrolig sjarmerende konsept, da, mente Salt.

Maten kom i glasskåler balanserende på en røff vedkubbe – et fiffig, men lite fleksibelt grep. Skålene er limt fast, og når kubben ble stående på langs på et lite bord, var det krevende å holde pensjonatarmene under kontroll.

– I hvilken ende skal vi begynne? spurte Pepper.

– Enten i den enden. Eller i den andre, sa servitøren og pekte. Salt og Pepper gikk fra grønnsaker mot kjøtt. Frisk råkostsalat inneholdt silkemyke terninger av søtt gresskar. En florlett skalldyrmousse hadde nesten dessertkonsistens. Ørret med mild avocadokrem, brødsmuler med et snev av sukker, glatte tapiokaperler og sprø rogn var en deilig kombinasjon, mens stekt uer med kyllingskinn og gran var tørr og smakløs. Gransmaken var den mest fremtredende og gjorde ikke retten noen tjenester. Gastronomisk var det riktig å smake oksehalegryten til sist, men det bindevevsrike kjøttet hadde kjølnet betraktelig og ble lite appetittlig i konsistensen, selv om smaken var dyp og varm.

Tiden gikk, og en brennvarm, herlig liten miniburger av kalv med steinsoppmajones mellom stekte brødbiter dukket opp. Burgeren var absolutt et høydepunkt.

Pepper gikk på toalettet, der det var tomt for tørkepapir og noen hadde satt frem toalettpapir isteden.

– Til prisen vi betaler kunne de godt kostet på seg ordentlig tørkepapir, sa Pepper.

14

TREGT

Vinflasken var nesten tom, uteserveringen også. Salt og Pepper hadde rukket å bli riktig irritert da nok en stokk med skåler dukket opp. Her var skiver av svinepølse i purreconsommé, kveite, og kalv, samt en fløyelsmyk gulrotpuré og en klassisk, kald potetsalat. Pølsen var god på smak, men for mager og trå i konsistensen. Kalven og kveiten var greie nok, om enn litt seigt kjøtt. Gulrotpureen var lekker å se på, men smakte ikke mye annet enn søt gulrot. Smaksbildet ble for flatt, og Salt undret seg over at de ti rettene ikke inkluderte dessert.

Som et punktum på måltidet kom servitøren ut bærende på en rykende, gammel sigarboks. Det luktet hytte og bål i fjæra da de åpnet den og fant to konfektbiter liggende på lav og løv. Men en sjokoladebit er bare en sjokoladebit, og sjarm alene kan ikke bære en pris på 2300 kroner for et fullt måltid. Stormkjøkkenet har mye godt for seg, men leverer ikke helt som det skal.

Les mer fra Magasinet her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner