Asiatisk senterhage

Tekst
HAGE. Gjengen bak den populære kjøpesenterrestauranten Mats og Martin har startet Niwa – kveldsåpent spisested på CC Vest. Alle foto: Skjalg Bøhmer Vold

HAGE. Gjengen bak den populære kjøpesenterrestauranten Mats og Martin har startet Niwa – kveldsåpent spisested på CC Vest. Alle foto: Skjalg Bøhmer Vold

Niwa på CC Vest gjør et hederlig forsøk på å lage en god kjøpesenterrestaurant.

Fakta: Niwa

Lilleakerveien 16, Oslo
Telefon: 22 22 96 00
www.niwa.no

Meny ★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★
Service ★★★★
Pris ★★★★★
Totalt 20

Asiatisk hage på CC Vest

Kjøpesentrene spiser opp sentrumshandelen i Norge. Bygater ligger øde, fiskebutikker forsvinner. Men når folk skal ha en helaften, frister det ikke med rulletrapper og to timer gratis parkering.

– Jeg kan ikke huske at jeg har gått ut en kveld for å spise på et kjøpesenter før, sa Pepper.

Men flere kjøpesentre, også i Oslo sentrum, har oppgradert serveringstilbudet den siste tiden. Nylig åpnet restauranten Niwa på CC Vest, Norges sjette største kjøpesenter. Ifølge nettsiden har målet vært å lage «den lekreste restauranten i et kjøpesenter i Norge». Med et sånt ambisjonsnivå la Salt og Pepper turen til forstaden.

 

TRYGT

Niwa betyr hage på japansk. En vegg i restauranten er dekket med grønne planter. Det er på en måte en fin, jordnær kontrast til et strømlinjeformet kjøpesenter. Men de grønne plantene bader i sterkt lys, som får planteveggen til å virke som et blendende fremmedelement en mørk kveld. 

Salt og Pepper fant et hyggelig hjørne med en dyp sofa og varmt lys fra store kobberlamper. Niwas meny er stort sett asiatisk, med sushi, sashimi, maki og en rekke småretter og hovedretter fra japansk og thailandsk kjøkken. Her er crispy duck, curry, misosuppe og kylling satay. Niwa har også en noe mindre take away-meny, som først og fremst har sushivarianter. Men både restauranten og takeawayen er stengt på søndager, den store takeaway-dagen, for da holder kjøpesenteret stengt.

– Det er mye godt å velge mellom. Men det virker som de har gått for et velprøvd, trygt konsept på Oslo vest, sa Salt.

En blid, svensk servitør skjenket lunken prosecco i glassene. Salt og Pepper fulgte hennes anbefaling og plukket småretter på deling. Først ville de smake på sashimi og tataki. Sistnevnte er marinert kjøtt eller fisk som er lynraskt stekt på utsiden. På menyen sto ingen kombinasjoner, men det var ikke noe problem for kjøkkenet å sette sammen tunfisk, laks og mør indrefilet til Salt og Pepper. Det var lett, friskt og godt.

Biter med tykk futomaki-rull var fylt med «softshell crab», krabbe som akkurat har skiftet skall. Krabbekjøttet hadde god sjøsmak, men chilimajonesen minnet mer om Thousand Island.

 

STENGETID

Den langstrakte restauranten ligger delvis åpen ut mot kjøpesenteret, rett over Clas Ohlson. Da klokken nærmet seg åtte, hørtes en myk kvinnestemme over høyttaleranlegget: «Vi gjør oppmerksom på at senteret stenger om ti minutter.» Niwa holder åpent til klokken 23, selv om kjøkkenet stenger klokken 21.

– Pussig, for dette er ikke et sted man blir sittende og drikke utover kvelden, mente Pepper.

Niwas skalldyrsalat var innholdsrik og fargerik, med kamskjell, rødskjell og kongekrabbe overstrødd med rogn og vårløk. Råvarene var gode, men smakene sarte. Teriyakisausen som fulgte med, ga litt salt og sødme.

– Det er litt rart at vi har de samme tallerkenene som da vi begynte, hvisket Pepper og bestemte seg for å be servitøren om å få nye.

De friterte vårrullene var sprø og gode, mens kokosmarinert entrecôte med hvetenudler og ananas smakte lite. Det var veldig mye fett på kjøttstrimlene, og også her hadde noe sterkt og syrlig løftet retten.

– Alt ser veldig friskt og delikat ut, men generelt kunne kjøkkenet her tort å gi maten litt mer smak, syntes Pepper.

Salt avsluttet med en sjokoladeganache, en slags kompakt blanding av sjokolade og fløte. Her var den veldig kompakt og tung, men med et deilig hint av chili. Peppers crème brûlée hadde original og deilig smak av kokos og ingefær.

Regningen kom på 1500 kroner, inkludert prosecco, fire glass riesling og kaffe. Salt og Pepper tar gjerne en matbit i juleshoppingen eller take away igjen hos Niwa, men på kveldstid frister fortsatt ikke storsenteret.

Les mer fra Magasinet her.

 

Les også andre saker fra DN:

Kyrre (23) var totalt ukjent i fjor - nå er han stjerne på verdensturne

Arnes lån har økt 500.000 på bare tre uker

Derfor snur tvillingene døgnet før eksamen på BI

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner