<p>Bort herfra. Hvert år reiser iranere i stort antall til Tyrkia. Innreisen er visumfri. Blant dem er mange mennesker med livssyn, politisk holdning, seksuell legning eller andre trekk som gjør tilværelsen vanskelig i hjemlandet. Dette er Hamid, en reporter og fotograf som fikk problemer på jobben. Det kunne like gjerne vært Javad Parsa, som har tatt bildene i denne dokumentaren – og fikk ideen til sitt livs fotoprosjekt da han befant seg i samme situasjon som Hamid.</p>

Bort herfra. Hvert år reiser iranere i stort antall til Tyrkia. Innreisen er visumfri. Blant dem er mange mennesker med livssyn, politisk holdning, seksuell legning eller andre trekk som gjør tilværelsen vanskelig i hjemlandet. Dette er Hamid, en reporter og fotograf som fikk problemer på jobben. Det kunne like gjerne vært Javad Parsa, som har tatt bildene i denne dokumentaren – og fikk ideen til sitt livs fotoprosjekt da han befant seg i samme situasjon som Hamid.

Langt hjemmefra

Tekst

Vil du få varsel hver gang Morten Møst publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

En sjakkstjerne som slurvet med hijaben. En mann med ulovlig tro som kan leve som kvinne. En fredsprisvinner som aldri kan vende hjem. Og en iransk fotograf som dokumenterer sine landsmenns liv i eksil.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk