Flash photography, Street fashion, Outerwear, Happy

– Til slutt begynner man å lure på om man er blitt hypokonder. Har jeg blitt gæren, liksom

13. mars i fjor ble Arne Steinstad syk av koronaviruset. Siden er han bare blitt verre.

tekst Eline Lund Fjæren
foto Gunnar Lier

12. Mars 2021 - Oslo

TRENGER BILDETEKST


Det er en ettermiddag sent i februar, og Arne Steinstad forsøker å huske. Vi er i en leilighet på Holmlia i Oslo, hvor Steinstad bor med sin kone, Merethe Jakobsen. De ser på hverandre av og til, lurer på hvem av dem det er som surrer med datoer og forløp. For selv om Steinstad er i midten av femtiårene og knapt har vært syk før, begynte han på denne dagen, 13. mars, i fjor – etter en middag på Ekebergrestauranten i Oslo – å hoste. Siden er han bare blitt sykere.

I den tidlige fasen av pandemien var det ikke mulig, slik det er nå, å sette seg i bilen og kjøre til nærmeste teststasjon. Da han likevel mottok en e-post om at en kollega trolig var blitt smittet av det nye viruset, var det heller ikke så mye å lure på.

– Vi ble jo fortalt at hvis man kunne prate en hel setning, så var det i orden, da var det ikke så farlig. Det var sånt man fikk beskjed om på det tidspunktet, sier Steinstad.

Han slet med å spise og drikke, men følte seg likevel i grei form, så lenge han fikk ligge i sengen. En natt, mens Steinstad sov, tok Jakobsen i bruk stoppeklokke og kuleramme, og talte en respirasjonsfrekvens på over 30. Da ble mannen hentet og kjørt til Ullevål, for første av til sammen seks ganger siden sykdommen inntraff.