<p>PostNord. Gitarist Alexander Pettersen strekker ut låtene på debutalbumet «The Letter»,  full av kosmisk amerikansk musikk.</p>

PostNord. Gitarist Alexander Pettersen strekker ut låtene på debutalbumet «The Letter», full av kosmisk amerikansk musikk.

Debutalbum fra viktig bakmann i norsk rock og country

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Fakta: Alexander Pettersen

«The Letter»

(Crispin Glover Records)

Nordmenn elsker americana og melankolsk kvalitetsrock, og derfor burde mange kunne falle temmelig hardt for Alexander Pettersens debutalbum. Om du ikke umiddelbart gjenkjenner navnet, har du likevel kanskje hørt ham, som for eksempel i det herlige bandet The South, eller som fast gitarist og studiomakker for countrysjefen Ida Jenshus på hennes strålende plater, samt en rekke andre artister fra trøndelagstraktene. Sounden på soloalbumet er ikke milevis fra disse, men i spill og sang, er det hakket mer singer/songwriter-orientert. I «bar etter stengetid»-balladen «Love Is Not Enough» er det vel også knapt nok gitar. Den lange versjonen av singelen «Someone (You Used) To Love» er virkelig flott, og han får rom til å strekke låtene, og også eksperimentere litt med sound og tekstur, med besøk av fremragende norske musikere som Kristoffer Lo og Bendik Brænne.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk