Retningsløst vås og seriøse ambisjoner

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

White Gospel. Den tidligere lettforståelige retrorockhelten og platemogulen Jack White forvirrer nok enkelte lyttere på rikt og eksperimentelt nytt soloalbum.

Det er lett å gå litt i surr med hvilke band Jack White til enhver tid har gående. Nå er han klar med sitt første album på rundt fire år, og det er et roteloft fullt av gøyale påfunn, retningsløst vås og seriøse ambisjoner om hverandre.

Fakta: Jack White

«Boarding House Reach»
XL Recordings

Det har liksom alltid vært en viss karikert aura rundt White som gjør det vanskelig å virkelig føle musikken hans, enten det er The Dead Weather, The Raconteurs eller The White Stripes. Nå går han nye veier.

Musikkelsker? Les mer om musikk her

Låtene på dette soloalbumet ble skrevet på gamlemåten, bare ham og en opptaker, men sluttresultatet er meget ekspansivt og allsidig, med en kjempestor og litt overraskende liste gjestemusikere fra moderne indie og hiphop.

Han er innom mange andre sjangre enn rock på albumets 13 låter, fra country til elektro (i «What Done Is Done» samtidig) – med heftig gospel som gjenganger. Hør bare McCrary-søstrene legge bredsiden til i singelen «Connected By Love».

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner