Bop, don’t stop

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Skandinavisk bromance med Hegge. Fra venstre Håkon Mjåset Johansen, Martin Myhre Olsen, Bjørn Marius Hegge, Vigleik Storaas, Jonas Kullhammar

Skandinavisk bromance med Hegge. Fra venstre Håkon Mjåset Johansen, Martin Myhre Olsen, Bjørn Marius Hegge, Vigleik Storaas, Jonas Kullhammar

Det er årets albumtittel, men det er ikke uoverkommelig langt unna å være årets norske jazzplate heller.

I alle fall er det lite som kan konkurrere med den umiddelbare bopvarmen som slår mot lytteren når dette debutalbumet avspilles.

Fakta: Hegge

Particular Recordings

Ja, jeg tør si det: Det swinger. «Who’s bassline is it anyway» har dette fyrige preget fra tradisjonell, men sjelfull jazz som den Horace Silver og Julian «Canonball» Adderley holdt på med for over 50, 60 år siden.

Musikkelsker? Les flere anmeldelser

Bassist og låtskriver Bjørn Marius Hegge, som faktisk hadde gitar som hovedinstrument til han byttet på jazzlinjen i Trondheim, er også høre i Kjetil Mulelid Trio, som også utga gull i år.

I sitt eget band har Hegge med seg veteran Vigleik Storaas på piano, Martin Myhre Olsen på sax og de to utpregede gladlaksene Jonas Kulhammar på mer sax og Håkon Mjåset Johansen på trommer. Musikk for heppedamer av alle kjønn.

- (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk