Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Kvartett. Supergitaristen Nels Cline (nummer to fra venstre) er aktuell med nytt album, og konsert på Victoria i Oslo lørdag.

Kvartett. Supergitaristen Nels Cline (nummer to fra venstre) er aktuell med nytt album, og konsert på Victoria i Oslo lørdag.

En gitarhelt folder seg ut

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Han er en av verdens mest oppvakte elgitarister i det meget norgesvennlige rockebandet Wilco, spesielt med noen korte, bitende og sjelfulle soloer som langt overstiger det fattbare.

Fakta: The Nels Cline 4

«Currents, Constellations»
Blue Note

Men Nels Cline kommer jo egentlig fra jazz og improscenen, har heldigvis stadige tilbakefall dit, og er nå signert på ærverdige Blue Note.

For et par år siden kom han med den søte og omfangsrike «Lovers» med stort orkester, denne gangen er det en stringent kvartett med den unge og lovende medgitaristen Julian Lage, Scott Colley på bass og Tom Rainey på trommer.

Svært oppfinnsom og friskfyraktig gitarjazz er resultatet, forsåvidt også bitvis rocka nok for den uheldige med jazzallergi.

De syv spretne Cline-originalene får selskap av en grisefin tolkning av Carla Bleys slentrende småklassiker «Temporarily».

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)