Konseptalbum om fargefjernsyn

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ser lyset. Det eventyrlige norske progrockbandet Tusmørke ser verden i farger.

Det var et vanvittig sterkt år for norsk progrock i fjor, med strålende utgivelser fra band som Wobbler, White Willow og Tusmørke, som også gjorde seg bemerket internasjonalt.

Fakta: Tusmørke

«Fjernsyn i farver»
Karisma Records

Sistnevnte band er allerede ute med nytt album denne helgen, og de gjør ikke skam på sin sterke katalog. Med sine meget særegne norske tekster har de en viss smilfrembringende evne, men det er den groovy musikken fremført på tverrfløyte, trommer, rickenbacker-bass og veldig mange tangenter som virkelig løfter lytteren.

I det nyveiv-aktige tittelkuttet har vokalisten Benedikt Momrak en Helge Gaarder-aktig pondus over diksjonen, men den melodiske vidløftigheten vi kjenner dem for, holder seg hele platen gjennom.

Fargefjernsynet, som platen tematisk kretser rundt, står som en metafor for lys, tid og virkelighet, og hvordan vår eksistens forholder seg til hva vi ser og hvorfor vi ser det.

Dansbart er det også, perfekt for strobelys i skogen ved Lutvann.

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner