Dagens ungdom. Den britiske popduoen Let's Eat Grandma høres ut som veldig mye og ingen andre.

Dagens ungdom. Den britiske popduoen Let's Eat Grandma høres ut som veldig mye og ingen andre.

Sleng bestemor på grillen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Den innholdsmessig ekspansive britiske popduoen Let’s Eat Grandma, bestående av barndomsvennene Rosa Walton og Jenny Hollingworth fra Norwich, skapte mye hurlumhei med debutalbumet «I, Gemini» for to år siden.

Nå er de blitt 19 år gamle, og oppfølgeren gjør at vi kan se dem i flere hastige lysglimt og fargesjatteringer. Som låtskrivere og multiinstrumentalister har de vokst.

Poenget er ikke bare at de befinner seg mange forskjellige steder på det musikalske kartet og er unge, men at de lager låter, melodier og stemningsflater som føles verdifulle og egenartede.

David Wrench (The xx/Frank Ocean/Caribou) og Sophie står på produsentlisten, og det er lagt et lite strøk med glans over det hele.

De to mest alvorlige låtene, som man også blir mest grepet av, ligger begge nærme timinuttersmerket: gitardrevne «Cool & Collected» og den avsluttende suiten «Donnie Darko».

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk