Dagens ungdom. Den britiske popduoen Let's Eat Grandma høres ut som veldig mye og ingen andre.

Dagens ungdom. Den britiske popduoen Let's Eat Grandma høres ut som veldig mye og ingen andre.

Sleng bestemor på grillen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Den innholdsmessig ekspansive britiske popduoen Let’s Eat Grandma, bestående av barndomsvennene Rosa Walton og Jenny Hollingworth fra Norwich, skapte mye hurlumhei med debutalbumet «I, Gemini» for to år siden.

Nå er de blitt 19 år gamle, og oppfølgeren gjør at vi kan se dem i flere hastige lysglimt og fargesjatteringer. Som låtskrivere og multiinstrumentalister har de vokst.

Poenget er ikke bare at de befinner seg mange forskjellige steder på det musikalske kartet og er unge, men at de lager låter, melodier og stemningsflater som føles verdifulle og egenartede.

David Wrench (The xx/Frank Ocean/Caribou) og Sophie står på produsentlisten, og det er lagt et lite strøk med glans over det hele.

De to mest alvorlige låtene, som man også blir mest grepet av, ligger begge nærme timinuttersmerket: gitardrevne «Cool & Collected» og den avsluttende suiten «Donnie Darko».

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner