Melodidryppende kjærlighetssorg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Lykkelig? Li Lykke Timotej Zachrisson, bedre kjent som Lykke Li, utvider den musikalske kampsonen på sitt fjerde album.

På en konsert med Susanne Sundfør for noen år siden spilte hun plutselig en coverversjon av en av de virkelig store åttitallsballadene.

Fakta: Lykke Li

«So Sad So Sexy»

RCA/Sony

Det gikk nydelig kaldt nedover ryggene våre. Men det viste seg å være den fortsatt ferske «Never Gonna Love Again» av svenske Lykke Li – en moderne klassiker.

Les D2s intervju med Lykke Li: – Jeg er en helt annen

Etter en lengre pause er Lykke Li nå tilbake med fjerdealbumet, ti år etter den knudrete kunstpopdebuten. Det begynner smektende nok med «Hard Rain Falling», men låtene er tidvis knadd med lydkulisser av trap og moderne elektronisk pop, laget i samarbeid med noen amerikanske produsenter. Det er også plass til elementer av småruset folkpop i forglemmelige låter som «Jaguars in the Air», og stadige referanser til sigging, kjølig kjærlighetssorg og isolasjon.

Musikken føles mest viktig i de melodidryppende låtene. Det vemodige tittelkuttet vil få de tusen Samsung-telefoner til å lyse i luften ved neste konsert.

Musikkelsker?Les flere saker her

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner