Tre løver. Years & Years frontet av Olly Alexander (til venstre) lager ekstatisk, ettertenksom og dansbar pop.

Tre løver. Years & Years frontet av Olly Alexander (til venstre) lager ekstatisk, ettertenksom og dansbar pop.

Oppvakte melodier som fungerer umiddelbart

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ikke gå glipp av noe!

Få ukebrev med DN lørdags beste reportasjer og anmeldelser rett i innboksen.

Meld deg på her

I et kjempelangt intervju i sommerutgaven av det herlige lille «bookish magazine» The Happy Reader, fremstår frontfigur Olly Alexander fra poptrioen Years & Years som en usedvanlig reflektert ung mann.

Han forteller om hvordan romaner som «Giovanni's Room» av James Baldwin og «Dancer from the Dance» av Andrew Holleran og annen litteratur hjalp ham med å sette ord på sine følelser og erfaringer som ung homofil mann.

Fakta: Years & Years

«Palo Santo»

Polydor/Universal Music

Sistnevnte roman er direkte referert til i den spretne, men skyggefulle førstesingelen «Sanctify» fra bandets nye album «Palo Santo», som følger opp debuten «Communion» fra 2015, som solgte over tre millioner eksemplarer.

Dette er veldig godt laget og følt, eksplisitt dansbar popmusikk med oppvakte melodier som fungerer umiddelbart, samtidig som det har tekstlig vekt og en følelse av nødvendighet som gir musikken varighet.

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner