Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Dansere. Anja Garbarek er tilbake med to versjoner av «The Road Is Just A Surface», voldsomt eventyrlig popmusikk som stammer fra en multimedial danseforestilling.

Dansere. Anja Garbarek er tilbake med to versjoner av «The Road Is Just A Surface», voldsomt eventyrlig popmusikk som stammer fra en multimedial danseforestilling.

Anjas univers

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta: Anja Garbarek

«The Road is Just a Surface»

Drabant

Det er 13 år siden Anja Garbarek ga ut album sist. Derfor kommer hun like greit med to stykker, med variasjoner over temaer som ble arbeidet frem på en frodigskummel, tverrkunstnerisk forestilling på Festspillene i Bergen. Mange lyttere vil kanskje konsentrere seg om det konvensjonelle popalbumet av de to. Selvfølgelig er det langt fra konvensjonelt, men Garbareks særegne melodiforståelse og lydlige univers er underlig forlokkende. Det kan kalles et konseptalbum om psykisk helse med en viss narrativ linje, fortalt gjennom den plagede karakteren Bob, og det er disse mothakene som gjør musikken konstant interessant. Det er et element av barnlig galskap, som koblet med teatralsk skranglejazz og pussig elektrosnerk gjør det både unikt anjagarbareksk og til erkenorsk kunstmusikk i svartkledd popdrakt. Den multimediale sang/danseforestillingen oppføres også i Operaen 6.–8. september.

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.