Nytt popjazzalbum fra vidunderbarnet Jacob Collier

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Flink gutt. Jacob Collier imponerer verden med sin eksplisitte musikalitet og teknologiske innsikt. Nytt album «Djesse vol. 1» er ute i disse dager.

Fakta:

Jacob Collier

«Djesse vol. 1»

(Hajanga /Universal Music)

Han er et ekstremfenomen på Youtube, kaller popens og jazzens Mozart, og er protesje av Quincy Jones og Herbie Hancock. London-gutten Collier har vært en av de mest særegne, men også mest tidstypiske artistene de siste årene, en ekstremt flink musiker som passer veldig godt inn i vår teknologisk bevisste delingskultur. Når han sampler seg selv, er han som et enmannsorkester, minst. Her opptrer han sammen med Metropole Orchestra og noen andre gjester, men mye sentreres likevel rundt hans unike stemmebruk og fikse fingre. Denne gang eksperimenterer han mye med lav vokalpitch. Og den som ikke liker sånn musikk, får nok peanøttallergien ut i full blomst av at han gjør en meget kreativ coverversjon av Police-låten «Every Little Thing She Does Is Magic», og har med vokalgruppen Take 6 på en cover av Lionels «All Night Long». Men det føles bare naturlig.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk