Det ser kanskje ikke slik ut, men James Murphy har gjenfunnet kjærligheten til musikk og utgir nytt album med LCD Soundsystem.

Det ser kanskje ikke slik ut, men James Murphy har gjenfunnet kjærligheten til musikk og utgir nytt album med LCD Soundsystem.

Er det lov å leve?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ikke alle er like glade over å ha LCD Soundsystem tilbake, til tross for at de har utgitt et av karrierens fineste album. Det gjelder spesielt bandets fans. Hvorfor? Bandet hadde en meget massiv og utmattende avskjedsturné, -plate og -film for endel år siden, og fansen føler seg nå snytt. Det er synd, for dette er stadionelektrorock av høy kvalitetet, meta boogie der de gjør alt rett der Arcade Fire gjorde så mye feil på årets album. Ti lange og ofte ettertenksomme danselåter, alle med dyp gjeld til krautrock, Bowie, techno og ikke minst bandet selv. Det meste av hipsterironien de var fakkelbærere for tidlig dette årtusenet, er erstattet av resignasjon og tvil og inderlighet, men James Murphy med kompani viser samme kjærlighet til musikken de liker, og selv fremfører.

(Vilkår)

Fakta: LCD Soundsystem

«American Dream»

Sony

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner