Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Svane med krummet rygg

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Innvendig ild. Devonté Hynes, kjent popprodusent og eksentriker, med ny plate full av alvorlig, moderne pop og soul under artistnavnet Blood Orange.

Innvendig ild. Devonté Hynes, kjent popprodusent og eksentriker, med ny plate full av alvorlig, moderne pop og soul under artistnavnet Blood Orange.

Dev Hynes aka Blood Orange har vært en av den alternative musikkens mest suksessrike artister/produsenter de siste årene, eller var det omvendt? Eksilbriten er i alle fall et godt eksempel på de siste 10–15 årenes klare tendens til at skillelinjene mellom eksperimentell, nervetrådblottet musikk og pur pop er særdeles porøse. Dette er Hynes’ fjerde album som Blood Orange, og det er skjøre og vakre greier. «Black depression» og sinnets gjenvordigheter i den moderne verden er tematikk, nærmest terapeutisk analyserende i form. Det er tunge beats og overveldende synther her, men de er på sett og vis vendt innover, noe gjesteopptredener fra Puff Daddy og A$AP Rocky ikke endrer på. «Charcoal Baby» og «Out of Your League» er svimle og gode eksempel på denne blandingen av R&B, psykedelisk pop og rar visesoul som man burde ha blitt vant til, men likevel føles som en åpenbaring.

Fakta: Blood Orange

«Negro Swan»

Domino/Playground

Glad i musikk? Les flere anmeldelser her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.