R&B. Etiopisk-amerikanske Kelela lager futuristisk r&b, som en dekonstruert Janet. Hennes fremste egenskap er særegenheten.

R&B. Etiopisk-amerikanske Kelela lager futuristisk r&b, som en dekonstruert Janet. Hennes fremste egenskap er særegenheten.

Digital intimitet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Ved begynnelsen av årtusenet pleide jeg sitte jeg sammen med DJ-venner og fantasere om at det skulle komme mer musikk som dette. Musikk som kombinerte avantgardistisk, elektronisk dansemusikk med krystallisk hviskende og sjelfulle R&B-vokalister, en slags fremtidsmusikk som fungerte som en sakte smeltende ispigg inni maskinens hjerte. En venstrevridd videreføring av Aaliyahs arbeid.

De siste årene er det kommet riktig så mye slik musikk, og Kelelas påventede debutalbum skuffer ikke etter flere lovende smakebiter. Nydelige, oppsplintrede vokalremser vikles i hverandre, vokalpust svever omkring som tåkeskulpturer i lydbildet, og støter mot skarpe programmeringer signert medprodusenter som Björk-samarbeidspartner Arca, Jam City og andre. Det er kanskje ingen globale topphits her, men mye digital deep soul, og fremvisning av en betydelig personlighet albumet gjennom.

Fakta: Kelela

«Take Me Apart»

Warp


Visste du at du kan få varsel hver gang vi skriver om musikk? (Vilkår)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk