<p>Veteran. Neneh Cherry fremstår som en modnere, men like vital popartist som da hun slo gjennom som soloartist på slutten av 80-tallet. I helgen besøker hun landet, og er aktuell med singelen «Kong».</p>

Veteran. Neneh Cherry fremstår som en modnere, men like vital popartist som da hun slo gjennom som soloartist på slutten av 80-tallet. I helgen besøker hun landet, og er aktuell med singelen «Kong».

Fra gørr kjedelig til avhengighetsskapende

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta:

Neneh Cherry

«Kong»

Smalltown Supersound

Robyn var tilbake med ny låt forrige uke, så da passer det godt at Neneh Cherry også er aktuell igjen. Globale popsvensker, ass. Det er vanskelig å glemme første møte med låten «Buffalo Stance» og helt utrolig at det er 30 år siden. Hun er i besittelse av den samme sjelfulle postpunk-auraen fortsatt. Under det siste tiårets comeback har hun gjort mange spennende ting, blant annet med frijazzbandet The Thing og soloproduksjoner med Kieran «Four Tet» Hebden, som vel er den mest interessante og allsidige britiske dansemusikkprodusenten dette årtusenet. På singelen «Kong» har de to og 3D fra Massive Attack smurt sammen erkebritisk og kvaeseig dubpop som gir godt albuerom for hennes personlighet og karakterfulle stemmeprakt. Låten er gørr kjedelig ved første lytt, men åpenbarer seg som ganske avhengighetsskapende etter hvert, takten blir en del av hjerterytmen. Håper de lager album!

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk