Religiøse folketoner fra Oppdal får nytt liv med tilskudd fra nytenkende musikere fra Austin, Texas på Ingebrigt Håker Flatens nye prosjekt Village Songs.

Religiøse folketoner fra Oppdal får nytt liv med tilskudd fra nytenkende musikere fra Austin, Texas på Ingebrigt Håker Flatens nye prosjekt Village Songs.

Med salighet fra Oppdal til Austin

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fusionåret 2017 avsluttes på strålende vis med et album som kan komme til kontemplativ nytte i romjulen.

Ingebrigt Håker Flaten, ivrig bassist i den frie jazzens tjeneste siden midten av 90-tallet, har aldri glemt sine pietistiske familierøtter i Oppdal og har ved flere anledninger tatt opp folksangtradisjoner og religiøse motiver og gjort noe nytt med dem.

Nå tar han det videre. Han fusjonerer et opptak fra Oppdal kirke av ham selv i trio med sanger Gunvor Fagerhaug Gustavsen og fiolinist/hardingfelespiller Andreas Bjørkås, med nye pålegg fra en rekke rå musikere fra hans nye hjemby, Austin i Texas, en by med et særegent musikermiljø.

Det låter elektrisk, heftig og nytenkende, fortsatt med den eiendommelig vakre vokalen i sentrum. Trompet/saks-kolossen Joe McPhee gjør for eksempel underverker med «Saligheden Er Os Nær».

Musikkelsker? Se flere anmeldelser her

- (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner