Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Skrap og skrammel. Duoen Skrap, Heida Karine Johannesdottir og Anja Lauvdal, har samarbeidet med tiltrekkende eksperimentering det siste tiåret. Nå slipper de en farvelplate.

Skrap og skrammel. Duoen Skrap, Heida Karine Johannesdottir og Anja Lauvdal, har samarbeidet med tiltrekkende eksperimentering det siste tiåret. Nå slipper de en farvelplate.

Sammen for livet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Duoen Skrap, som har frembrakt så mye forunderlig og meningsfull popkunst det siste tiåret, avslutter brått med album og en siste konsert. Det er bra å gi seg mens man er på topp, selv om Heida Karine Johannesdottir og Anja Lauvdal vil fortsette å samarbeide i andre sammenhenger, f.eks. med denne platens mange fabelaktige gjester. Samarbeid er deres ideologi. Det er vanskelig å beskrive musikken deres uten å gjøgle med pennalet, men det er et sammensurium av popkulturelle impulser og skrapgods fra den moderne verden, skramlet sammen på eksperimenterende og tiltrekkende vis, denne gang også med norske poptekster. Om denne platen blir oppdaget av vesener etter menneskeheten, vil de få et godt bilde av hva mange av duoens generasjonsfeller var opptatt av i denne antropocen-epoken: samhold, egalitet, dekolonisering av akademia, oppløsning av stivnede tankemønstre, og ikke minst økosorg, som i det svært rørende sistesporet.

Fakta: Skrap

«Atlantis»

Fanfare

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.