Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Tre menn. Chris Holm, Øyvind Blomstrøm og Kim Åge Furuhaug er Orions Belte, som debuterer med eksotisk instrumentalmusikk med bredt nedslagsfelt.

Tre menn. Chris Holm, Øyvind Blomstrøm og Kim Åge Furuhaug er Orions Belte, som debuterer med eksotisk instrumentalmusikk med bredt nedslagsfelt.

Elevert elevator

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta: Orions Belte

«Mint»

Jansen Plateproduksjon

Gitarbasert instrumentalmusikk med et visst loungepreg? Ikke visste jeg at det var dét vi savnet, men da jeg så på de smilende og svaiende bergensdamene med lukkede øyne virkelig nyte en konsert med Orions Belte, på den herlige bransjefestivalen Vill Vill Vest sist helg, var det ingen tvil. Kontrollert blues, små innslag av suggererende krautrock-puls, kasino-stemninger og vestafrikansk 70-tallsrock — ja, det kan kanskje virke påståelig kult, og som skapt for det mer oppvakte eventmarkedet. Men det oppleves meget organisk og naturlig, skapt av stor, kreativ musikkjærlighet. Øyvind Blomstrøm er en sentral gitarist og gitartenker i dag, og sammen med bassist Chris Holm og trommeslager Kim Åge Furuhaug (og livegjest Arthur Kay på keys), holder Orions Belte igjen og skaper en sound så lytterens fantasi kan flyte fritt. Dette er en kort plate det vil bli lett å sette på mange ganger utover høsten.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.