Stemningsfull generasjonsplate fra far og datter Eberson

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta:

Eberson

Empathy

(Jazzland)

Det kan virke som at de færreste norske jazzmusikere som fikk barn på 70- og 80-tallet har ungått å få dem til å gå i samme fotspor. Keyboardist, vokalist og låtskriver Marte Eberson har spilt med sin legendariske gitaristfar Jon før, men dette er første gang de fremstår som duo. Marte har bakgrunn fra Highasakite, og det er mange mørke stemninger her, man blir innkapslet i en klaustrofobisk, men forlokkende albumboble. Det er på sett og vis popmusikk, men svimlende, malstrømaktig, sårbar, der spesielt møtet mellom de to via skimrende psykedeliske gitareffekter og undervannsvokal, koblet med tekstene, gir et inntrykk av vakker håpløshet. Åpningskuttet «Who Am I» er et godt eksempel. Eberson JRs pianospill, synthflarn og introverte vokal vikles fint inn i fars overrumplende, Durutti Column-aktige gitarplukk.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk