<p>Tønes - film med premiere på Haugesund Filmfestival</p>

Tønes - film med premiere på Haugesund Filmfestival

Nå har de laget film om Tønes

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta: «Tønes»

Regi: André Løyning og Kristian Landmark

Avslutningsfilm på den 47. norske filmfestivalen i Haugesund

Det er mye musikk på kino for tiden, med feelgoodfilmer som tar utgangspunkt i The Beatles og Bruce Springsteens musikk, og en rekke dokumentarer — håper noen får til norske visninger av Cameron Crowes film om David Crosby. Men det skjer ting på lerrettet her til lands også. På filmfestivalen i Haugesund neste uke er«Tønes»avslutningsfilm, der den meget særegne og populære musikeren Frank «Tønes» Tønnesen får satt satt filmlysene på sitt beskjedne vesen. Han er en typisk utypisk norsk suksesshistorie, som har fått godt gjennomslag både i undergrunnen og blant deler av folk flest for sine varme, sære og sylskarpe observasjoner og utsøkte låtskriverkunst. I fjor kom han med boken «Som om ingenting har hendt» på Knausgårds forlag Pelikanen. «Tønes» er regissert av André Løyning og Kristian Landmark, som tidligere sto for den sterke filmen «Cocks and Crosses».

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk