<p>Ikke akkurat Bobbysocks. Linnea Dale er tilbake med smakfull og introvert pop på tredjealbumet "Wait For The Morning".</p>

Ikke akkurat Bobbysocks. Linnea Dale er tilbake med smakfull og introvert pop på tredjealbumet "Wait For The Morning".

Nye ambisjoner fra Linnea Dale

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta:

Linnea Dale

Wait For The Morning
(Aftertouch Records)

Hun var stemmen på et av dette årtusenets beste og mest definerende norske pophits, «Ambitions» med Donkeyboy i 2009. Solokarrieren har ikke kysset stjernehimmelen på samme vis, men det later heller ikke til å være ambisjonen. Det er like fullt ambisiøs popmusikk hun bedriver på det tredje soloalbumet. Hun har en bemerkelsesverdig stemme, grå og sjelfull, som sjelden skrus opp til det ekstatiske. Låtene og produksjonen har også dette kontrollerte men ulmende preget, knusktørt og behagelig. Hun er ikke alene om å elske Fleetwood Mac-sounden og grooven, men klarer å gnisse av sitt eget preg på det likevel, med innslag av moody elektronisk pop. Medlemmer av Jaga Jazzist er med, og det er en velmatchende duett med Jonas Alaska på tittelkuttet. Noen av låtene beveger seg over i det anonyme, men i f.eks. langsomme «Second Chance» funkler det glinsende gullgrått.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk