En av britisk popmusikks mest geniale gubber er tilbake

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Musikk- og stilikonet Paul Weller er rockens mest inspirerte sølvpels. Hans nye album er preget av avansert folk-soul.

Musikk- og stilikonet Paul Weller er rockens mest inspirerte sølvpels. Hans nye album er preget av avansert folk-soul.

Fakta: Paul Weller

«True Meanings»

Solid Bond/Parlophone

De seneste utgivelsene hans har inneholdt mye fabelaktig musikk, men også vært preget av en litt vel påståelig eksperimenteringsiver. Nå har han igjen tatt en ny sti. Det er mye soul i den skarpe 60-åringen fortsatt, men her møter vi ham i et semiakustisk lydbilde inspirert av fortryllende briter som for eksempel The Pentangle. Kontrabassist Danny Thompson fra sistnevnte beriker «Come Along», og det er flere interessante gjester. Ellers preges platen av kassegitarer og sober orkestrering. Weller synger av og til som om han har fått noe vått høstløv i halsen, men alt kler faktisk den smukke. Platen er omfattende, men det er hovedsakelig strålende låter her, som meget sjelfulle «Mayfly», den indiskklingende «Books» og gospelaktige «Movin On».

Musikkelsker? Les flere saker her

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner