Selvgjort og sofistikert. Eivind Johansens debutsoloalbum leverer skyggefull voksenpop med elementer av prog, beatlesk rock og åttitallsstemninger.

Selvgjort og sofistikert. Eivind Johansens debutsoloalbum leverer skyggefull voksenpop med elementer av prog, beatlesk rock og åttitallsstemninger.

Sofistikert og fattigfornem pop

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Fakta: Revirstredet

«Revirstredet»
Meteoritt

Det skjer mye utenfor den norske musikkens allfarveier. Revirstredet må ikke forveksles med Oslo sentrums nye musikk-mekka Røverstaden, men det kommer da noe godt ut av dette strøket også. Dette er Eivind Johansens debutsoloalbum, preget av sofistikert voksenpop med små elementer av prog, beatlesk rock og åttitallsstemninger.

Musikere som Aslak Hartberg og Arthur Kay Piene (Dr. Kay and his Interstellar Tone Scientists) gjester, på en plate definert av fuktige synther, plukkende gitarer og bittersøt hverdagsvokal. Om du liker band som XTC, The Last James eller Deacon Blue, er det ting å hente her.

Materialet er nok i kategorien noe ujevnt, men det er noen flotte øyeblikk. Spesielt singelen «That Day», som i disse ører er en perfekt fattigfornem gitarpopsang, med interessante ba-ba-ba-koringer og uimotståelig, høstlig klang.

Musikkelsker? Les flere anmeldelser her

* (Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner