Inni grooven. Leken avantgardisme fra Bjørnar Andresen, Espen Rud og Svein Finnerud. Deres kultklassiker «Plastic Sun» (1970) er nå tilgjengelig igjen, og låter bedre enn noensinne.

Inni grooven. Leken avantgardisme fra Bjørnar Andresen, Espen Rud og Svein Finnerud. Deres kultklassiker «Plastic Sun» (1970) er nå tilgjengelig igjen, og låter bedre enn noensinne.

En norsk klassiker skinner igjen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Den 6. februar 1970 ble et stykke norsk musikkhistorie skapt. Da gikk pianist Svein Finnerud, bassist Bjørnar Andresen og trommeslager Espen Rud i et studio på Henie Onstad Kunstsenter og spilte inn en av de absolutt fremste norske utgivelsene: «Plastic Sun».

Fakta: Svein Finnerud Trio

«Plastic Sun»
Odin/Grappa

Godt preget av datidens lekne avantgardisme, Paul Bleys musikk og frikete norsk tidsånd – og utgitt før Garbarek-gjengens ECM-gjennombrudd.

Det er en skjult klassiker for jazzfolket, som simpelthen lyttes til av flere i dag.

En usedvanlig flott ny lp-utgave gjengir det spenstige omslaget laget av Finnerud, som også var kunstner, på strålende vis, og det er gode liner notes av Terje Mosnes.

Men remastringen gjort av Helge Sten er virkelig prima, det låter rett og slett oppsiktsvekkende bra. Funken i tittelkuttet og «Alnafet Street» hopper ut av høyttalerne, og er oppfriskende som et glass rått, urenset vann.

Musikkelsker? Les flere saker her

*(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner