<p>Shit &amp; kanel. Matty Healy (nummer tre fra venstre) og resten av britiske The 1975 tar for seg verdens personlige problemer og all verdens musikk på sitt nye store album.</p>

Shit & kanel. Matty Healy (nummer tre fra venstre) og resten av britiske The 1975 tar for seg verdens personlige problemer og all verdens musikk på sitt nye store album.

Ambisiøs tredjeplate for et av Englands største rockeband

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Fakta: The 1975

A Brief Inquiery Into Online Relationships

(Dirty Hit)

Et av Englands aller største rockband dette tiåret er tilbake med en usannsynlig ambisiøs og kunstnerisk altomgripende tredjeplate som man enten blir imponert eller irritert over. Her helles det overraskende nok mot det første. Selv om det er overtydelig fremvisning av frontfigur Matty Healys heroinavvenning, med fingerpekende tidsånd om sosiale medier, seksualitet og hele den moderne verdensværen, satt til virkelig alle tenkelige sjangre fra gospel, country, croonerjazz, house, moderne rock, hiphop, og så videre. Til og med den nylig avdøde trompeteren Roy Hargrove dukker opp på en Dilla-aktig beat. Refrenget på singelen «Love It If We Made It» er totalt fantastisk, på olympisk 80-tallsvis i ånden etter Tears For Fears og Peter Gabriel, og det er flere små og store øyeblikk på platen til å få bakoverbølgende hår av. Selvfølgelig blir det også mange floker, men slik er det med maksimalisme.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner