Saida Begum: – Når folk sier at rasisme ikke eksisterer i Norge, er det bare å vise til kommentarfeltet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ellen Sofie Lauritzen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Statssekretær Saida Begum kaller jobben sin en givende hobby. Å kontre hverdagsrasismen, derimot, det er en fulltidsstilling.

Saida Roshni Begum vokste opp med en far med to-tre jobber, en drøm om å bli advokat. Og en motiverende mor: – «Du må leve det livet jeg ikke fikk selv. Du har all verdens muligheter i Norge som du må benytte deg av», sa hun til meg.  Jeg tror det er sunt å ha den type forventninger.

Saida Roshni Begum vokste opp med en far med to-tre jobber, en drøm om å bli advokat. Og en motiverende mor: – «Du må leve det livet jeg ikke fikk selv. Du har all verdens muligheter i Norge som du må benytte deg av», sa hun til meg. Jeg tror det er sunt å ha den type forventninger.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner