Grillskuret

Tekst
FØRST TIL MØLLA. Texas Barbecue Café tar ikke bordbestillinger. Til gjengjeld er tempoet høyt. 	
           Foto: Hampus Lundgren

FØRST TIL MØLLA. Texas Barbecue Café tar ikke bordbestillinger. Til gjengjeld er tempoet høyt. Foto: Hampus Lundgren

Texas Barbecue Cafe er et sjarmerende bekjentskap på et overraskende sted.

Fakta: Texas Barbecue Café

Gamle Drammensvei 32, Stabekk
Telefon: 67 10 50 00
texasbarbecuecafe.no

Meny ★★★★
Mat ★★★★
Miljø ★★★★★
Service ★★★
 Pris ★★★★★
Totalt 21

«Fine fast food»

En diger oksestatue står på garasjetaket, The Lone Star Flag vaier fritt. Utenfor står en diger lastebil, og på veggen henger kjerrehjul. Merkelig nok fremstår Texas Barbecue Café på Stabekk sjokkerende lite malplassert.

– Den overbygde terrassen er jo som en sørstats­porch, sa Salt da de tråkket over den og inn på den originale nysatsingen i borgerligste Bærum øst. Her i gamle dagers brune Stabekk Kro har eierne gått så langt de kan i å gjenskape et ekte Texas Barbecue-skur, med enkel service, langstekt kjøtt og uformell stemning. Det var nesten fullt der inne, i all hovedsak familier med både små og store barn.

Rustpatinerte Tolix-stoler skrapte over mørkt tregulv, på veggene hang oksehoder, bilskilt og gammel reklame, i et hjørne sto en gammel bensinpumpe og foran peisen lå sekker med mesquite-ved til salgs.

Foto: Hampus Lundgren

Foto: Hampus Lundgren

Foto: Hampus Lundgren

13

MAMA MIA

«Your mama don’t work here» proklamerte et skilt. Reglene er enkle: Finn et bord, hent en meny, bestill og betal i den innerste baren. Få med deg pappbeger til ubegrenset refill av alkoholfri drikke hvis du ikke har bestilt øl eller frossenmargarita, vent til servitøren i westernskjorte roper navnet ditt og kast deg over maten. Spis ferdig, rydd vekk papp og plast og overlat bordet til neste gjest.

Det eneste som ikke er hurtig, er tilberedningen på grillen på forhånd. Oksen og grisens seigeste og kanskje minst glamorøse stykker er blitt behandlet med røyk, varme og kjærlighet i så mange timer at kjøttet nærmest ramler fra hverandre når det havner på tallerkenen. Texas Barbecue har en enkel plukk og miks-meny med fire typer kjøtt – kylling, «beef brisket» (en del av oksens bryst), «pork butt» (øvre del av svineryggen) og «baby back ribs» – samt en rekke sideretter.

Pepper slo på stortrommen og bestilte en «BBQ Sampler» til 349 kroner for å teste alt, selv om retten egentlig er for to personer. Salt var mer beskjeden og valgte «pulled pork» i brød til 179 kroner. «Sampleren» inneholdt hele fem av siderettene, mens Salt nøyde seg med å smake to.

Den allerede korte ventetiden ble ytterligere kortet ned av en iskald, slushy margarita som ikke ville vunnet noen bartenderkonkurranse, men som var sjarmerende på sitt vis.

Maten kom på sinkbrett dekket med papir for å gjøre rengjøringen enklere. I en bakk på serveringsdisken sto honningsennep og barbecuesaus i to versjoner som gjestene kunne fylle på i små pappbegre.

Og kjøttet var mørt, saftig og smakfullt. «Beef brisket» var så mørt at selv det dårligste gebiss kunne hamle opp med det, det samme var svinekjøttet. Tilbehøret varierte fra det overraskende delikate til det skuffende. Coleslawen var lett, frisk og innbydende nok til å skaffe nye fans til den klassiske kålsalaten, og potetsalaten var også solide saker. Grønn salat var enkel og god, men «macaroni & cheese» ble for tannløs både i smak og konsistens. Maisbrødet kunne vært saftigere og løsere i konsistensen, selv om det var godt på smak.

HURTIG

En ulempe med betalings- og bestillingssystemet er at gjestene må opp og stille seg i kø igjen dersom de vil ha en øl til eller dessert. Det stoppet imidlertid ikke Salt og Pepper, som fikk avslutte måltidet med en henimot perfekt syrlig sitronmarengspai og en hjemmekoselig «peach cobbler». Da alt var fortært, var mettheten total.

– Dette var gøy, sa Salt om den enkle, men sjarmerende middagen.

Dyrt var det heller ikke. Middag for tre, dessert for to samt en margarita og en øl til hver kom på under 1000 kroner. Texas Barbecue Café er det motsatte av «fine dining», men det er ikke å gå for langt å kalle det «fine fast food».

Les mer fra Magasinet her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk