Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
«ZeroZeroZero» om kokainindustrien kan du se på HBO Nordic.

«ZeroZeroZero» om kokainindustrien kan du se på HBO Nordic.

Nå trenger du tv-serier

Tekst

Ukene som kommer vil stå i hjemmeunderholdningens tegn. Her er en noen anbefalte tv-serier for alle som holder seg innenfor husets fire vegger.

Klikk deg videre til DNs anmeldelser via de røde lenkene i teksten.


Kokainthriller: «ZeroZeroZero» på HBO Nordic. Miniserie.

Dramatiseringen av Roberto «Gomorra» Savianos dokumentarbok «ZeroZeroZero: Hvordan kokainet styrer verden» levendegjør et helvete der vi har få rollefigurer å sympatisere med, men der hovedpersonenes komplekse konfliktgrunnlag hele tiden driver handlingen videre – og gjør den engasjerende og interessant.

Mattias Silvell (f.v.), Vilhelm Blomgren, Clara Drake og Gustav Berg i «Gösta».

Mattias Silvell (f.v.), Vilhelm Blomgren, Clara Drake og Gustav Berg i «Gösta».

Svart svensk humor: «Gösta» på HBO Nordic. En sesong.

Lukas Moodysson («Fucking Åmål», «Lilja 4Ever») har skrevet og regissert HBOs første svenske originalserie med varmt hjerte og iskald beregning. «Gösta» er Larry David på skandinavisk eller «Seinfeld» med molltoner, en mer godlynt versjon av danske «Klovn», spiller på samme humor som norske «Kampen for tilværelsen». Likevel kjennes serien frisk og original.

Ludovica Nasti (t.v.) og Elisa Del Genio i «My Brilliant Friend».

Ludovica Nasti (t.v.) og Elisa Del Genio i «My Brilliant Friend».

Mamma Mia: «My Brilliant Friend» på HBO Nordic. To sesonger.

Å, stakkars Italia! Dette er en vellykket versjon av Elena Ferrantes suksessromaner fra Napoli. «My Brilliant Friend» – eller «Mi briljante venninne» som de fleste nordmenn kjenner historien som – er ikke filmet med blondekanter eller romantisering, men med et skarpt blikk for hverdagens mange detaljer og det spesifikke i det uvanlige.

Ikke sett «Succession» ennå?

Ikke sett «Succession» ennå?

Moralsk forfall blant USAs rikeste: «Succession» på HBO Nordic. To sesonger.

Frykt og avsky i forretningslivet er underholdning for oss andre. Serieskaperne tar innholdet på alvor, men nærer ikke nevneverdig sympati for den maktsyke, samvittighetsløse Roy-familien, som har bygget opp et globalt medieimperium. Kanskje kreves det en smule tålmodighet å venne seg til toneleiet i en serie som først kan se ut som et seriøst drama, men ligner mer på svart komedie. Det går en episode eller så før det er klinkende klart at det er begge deler.

Syndens pøl: «Ozark» på Netflix. Sesong tre kommer 27. mars.

Et mørkt eventyr om finansmannen Marty Byrdes rutsjeferd fra den økonomiske gråsonen i Chicago og ned i syndens pøl i Missouri. Fengslende om en helt vanlig, øvre middelklassefamilie, som uten forvarsel befinner seg blant de mest ettersøkte forbryterne i landet, og de raske og ofte litt uheldige vurderingene de gjør for å holde seg i live.

Alexandra Gjerpen spiller journalisten Anine i «22. juli».

Alexandra Gjerpen spiller journalisten Anine i «22. juli».

Forbasket god tv: «22. juli» på NRK. En sesong.

Med «22. juli» ekspanderer serieskaperne Sara Johnsen og Pål Sletaune historien om grusomhetene sommeren 2011. «22. juli» handler om politikk og om ledelse, om ansvar og anstendighet og om å ta andre mennesker på alvor.

Donald Glover (t.v.) og Zazie Beetz i «Atlanta».

Donald Glover (t.v.) og Zazie Beetz i «Atlanta».

Utfordrende og god: «Atlanta» på Viaplay. To sesonger.
Multitalentet Donald Glovers hjertebarn. En dramedie der man ikke gapskratter med godt timede mellomrom – selv om man av og til gjør det også – men der humoren ligger i de absurde situasjonene som oppstår når man bare trekker det gjengse og helt hverdagslige bitte litt lenger.

«Stranger Things»-gutta: Gaten Matarazzo (f.v.), Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin og Noah Schnapp

«Stranger Things»-gutta: Gaten Matarazzo (f.v.), Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin og Noah Schnapp

Nostalgisk skrekk: «Stranger Things» på Netflix. Tre sesonger

Nostalgisk for 1980-årene og en tid da verdens undergang kom i form av bekjempelige monstre fra en annen dimensjon? «Stranger Things» blander og balanserer nostalgi, horror og godt, menneskelig drama.

Benedict Cumberbatch som Patrick Melrose.

Benedict Cumberbatch som Patrick Melrose.

Fabelaktig om rus og avhengighet: «Patrick Melrose» på HBO Nordic. Miniserie.

Benedict Cumberbatch spiller en heroinavhengig rikmannssønn i dette mørke familiedramaet, og vever fysisk slapstick og tragedie så tett sammen at man ikke vet hvor ydmykelsene slutter og selvinnsikten begynner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.