Avgiftslogikk. Betaler du litt mer for en flaske vin, blir andelen som betales for selve innholdet, gjerne mangedoblet.

Avgiftslogikk. Betaler du litt mer for en flaske vin, blir andelen som betales for selve innholdet, gjerne mangedoblet.

Beste vinkjøp under 150 kroner til studiestart

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Det finnes gode kjøp til under 150 kroner, selv om man må lete en stund.

Det er tid for studiestart, fadderuke og studentfester. For å velge de beste vinkjøpene under 150 kroner, kan det lønne seg å ikke bare gå for den fineste eller rimeligste flasken.

Rimelig vin er i Norge faktisk ganske dyr. Med det menes at mesteparten av pengene man betaler for Polets rimeligste vinflasker, går til staten. Alkoholavgiften beregnes på grunnlag av alkoholprosent og blir dermed lik for alle vinflasker med samme styrke. Av en rimelig flaske vin utgjør altså avgiften en større andel enn av en dyrere. Betaler du litt mer for en flaske, blir andelen som betales for selve innholdet, gjerne mangedoblet, slik at vinbonden kan putte mer tid og penger i produksjonen. Det er igjen med på å gjøre innholdet bedre.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

For eksempel vil en flaske vin med normal alkoholprosent som koster 103 kroner på Polet, ha en innkjøpspris til den norske importøren på rundt ni kroner. Resten er alkoholavgift, moms, Polets avanse, transport og lager samt importørens avanse. Dette er viner som gjerne koster 20–30 kroner i butikk i Sør-Europa.

Går man for viner med lavere alkohol, eller legger på et par tiere, er det fortsatt mulig å gjøre gode kjøp til under 150 kroner. De siste kronene legger man nærmest utelukkende igjen i kvaliteten, og dermed: mer kvalitet for pengene.

Jeg har plukket ut mine tre favoritter i kategorien musserende, rosévin, hvitvin og rødvin. Noen står allerede i Polets hyller, mens andre må bestilles via nettbutikken.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner