Tar man den med seg Ioppas dobbelmagnumer (i midten) på fest i sommer, blir man kveldens midtpunkt.

Tar man den med seg Ioppas dobbelmagnumer (i midten) på fest i sommer, blir man kveldens midtpunkt.

Her er de 22 beste mainyhetene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Blant 875 smakte viner er dette de 22 beste nyhetene på Polet i mai.

Med 1137 nyheter i Polets bestillingsutvalg og 97 nyheter i deres hyller, er maislippet et av årets desidert største.

Kveldens midtpunkt

Fra klokken 08 i går var det mulig å sikre seg flasker fra Polets bestillingsutvalg som igjen byr på de beste kjøpene. Her bugner det av ferske og friske roséviner, unge rieslinger og lette og delikate rødviner. I tillegg til en rekke musserende viner, og da gjerne laget på metoden pétillant naturel, som på hipstermunnet har blir forkortet til pét nat. Disse tåkete og ufiltrerte vinene som blir tappet på flaske mens de fortsatt er under fermentering, er blitt det man skal drikke sittende på et teppe i parken i sommer. Om man ikke faller i rosévinsuppa i år igjen. I det tilfelle er fortsatt kultvinen Il Mimo et sikkert navn å ty til, det samme er Ioppa, som i år har tappet 300 dobbelmagnumer utelukkende til Norge av sin strålende rosévin Rusin. Tar man den med seg på fest i sommer, blir man kveldens midtpunkt.

Tullete billig

Andre høydepunkt er amerikaneren Jamie Kutchs første hvitvin, som nok er slippets aller beste. Samt en ny og etterlengtet årgang med Broc Cellars' ultradelikate zinfandel, også fra California, som er den perfekte grillvinen. I tillegg til nye bekjentskaper fra Burgund som Briday fra Rully og ettertraktede Boisson som endelig har funnet veien til det norske markedet.

Blant nyhetene i Polets hyller er det så absolutt Kruger-Rumpfs Pittersberg som imponerer mest. Endelig blir en høykvalitets grosses gewachs å finne i hyllene til en pen pris. Det samme gjelder Julisuspital flotte silvaner fra Franken. Og Pieropans strålende Soave til under 150 kroner, som vil bli å finne på nærmest alle polutsalg.

Dessverre lykkes ikke Polet med sin satsing på viner fra Muscadet. Fra dette området som vanligvis leverer viner til en imponerende kvalitet og svært gunstige priser, har Polet gjort flere mindre gode valg. Blant dem er det kun Günther-Chéreaus utgave fra 2010 som svarer til forventningene. I tillegg viser lanseringen av en prosecco til 87 kroner at Polet fortsatt er altfor opptatt av pris kontra kvalitet. Til den prisen får det norske folk en vin som koster rundt én euro i innkjøp. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner