Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstens 20 beste vinnyheter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Vi har testet 900 viner fra Polets septemberslipp. Her er de beste.

1500 nye varer finner veien til Vinmonopolet fredag 7. september. September er blitt en av de store vinmånedene, og mange av de ferske vinene fra fjoråret blir å finne i hyllene for første gang. Blant disse er kanskje Tysklands noen av de mest spennende, og da ikke bare de tørre grosses gewächs-vinene, men også de søte og halvtørre rieslingene, særlig fra produsenter i Rheinhessen som Klaus Peter Keller og Katharina Wechsler.

Liker du sødme, se opp for siste vintage-årgang 2016 fra Douro-dalen i Portugal. Her kommer et begrenset antall flasker, perfekte portviner til å putte i kjelleren. I tillegg slippes en rekke pent prisede burgundere fra vinhuset Faiveley. Og modne champagner blant annet fra Telmont. Samt Roederers Cristal fra 2008. Sistnevnte er en av de mest konsentrerte og sammensatte unge champagner jeg har smakt – så selv om den er kostbar, er smaken verd det.

Skal man derimot unne seg en flaske rødvin til rundt 200 kroner, kommer det to fantastiske kjøp: portugisiske Casal da Azenha tinto og Ch. Canon-Fronsac 2015 fra Bordeaux.

Ikke gå glipp av noe!

Få Smaks beste saker, restaurant- og vinanmeldelser og oppskrifter i nyhetsbrev hver uke.

Meld deg på her

Kjølig nytt

Rundt 60 nye hylleviner er det denne gang, fordelt på en rekke små områder, blant annet Canada. Nordmenn hadde ikke et forhold til dette kjølige vinlandet for noen få år siden, mens det nå er rundt 50 viner å få tak i herfra. Verdt å merke seg herfra, er Meyers chardonnay og Nicoles syrah.

Tendensen i markedet er at kunder gjerne velger lette og kjølige vinene fremfor tunge, sødmefulle og alkoholrike viner. Dette gjenspeiles også på Vinmonopolet, som slipper flere viner fra England og New Zealand, to kjølige vinland med henholdsvis strålende musserende viner og delikate rødviner.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner