Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Påskens beste viner til tursekken

Tekst
Plast og papp. Vin på miljøvennlige plastflasker og i porsjonspakninger er nytt i Norge. Foto: Fartein Rudjord

Plast og papp. Vin på miljøvennlige plastflasker og i porsjonspakninger er nytt i Norge. Foto: Fartein Rudjord

Gode nyheter for den vinglade skigåer: Nå kommer vinen på plastflaske og minikartong.

Fremtidens billigvinflasker blir de lette, gjenvinnbare og mer miljøvennlige PET-plastflaskene. Den som vil ha vin på plast, har 21 varianter å velge mellom på Vinmonopolet. Disse vinene er unge og skal drikkes med en gang, fordi kvaliteten synker raskt i plastemballasje.

En annen nyvinning er ferske, italienske viner i Tetra Pak-porsjonspakninger på én desiliter. Skepsisen var stor, men innholdet overrasket med sin typeriktighet og ferskhet.

Se smaksnotater nederst i saken

Les mer om mat og vin på Smak

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her

Se også:
Norske myndigheter advarer mot hotellspionasje. Slik unngår du å bli rammet.

Hva har Putin til felles med Ivan den grusomme?

En lommetyv er løs på The Thief.

«Lunch» av Børge Lund.

Les mer fra Magasinet her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner