Energigiganten Vattenfall, som er eid av den svenske staten og har norske Øystein Løseth som toppsjef, går på en skikkelig smell.

Selskapet skriver ned verdien av selskapets eiendeler med nesten 30 milliarder svenske kroner, skriver Nyhetsbyrået Direkt.

I tillegg deles Vattenfall med virkning fra 1. januar neste år opp i en nordisk og en kontinentaleuropeisk del.

Delingen skjer som et av tiltakene selskapet gjør for å møte usikkerheten og utviklingen på det europeiske energimarkedet.

- Vil ikke hente seg inn
- Akkurat som mange europeiske energiprodusenter påvirkes Vattenfall av de stadig dystrere markedsutsiktene. Selskapet har nå kommet frem til at markedet ikke vil hente seg inn igjen i den nærmeste fremtiden, skriver selskapet i en melding.

Vattenfall vil også sette fart på kostnadskuttene. For 2014 vil innsp#229ene nå øke fra 1,5 milliarder svenske kroner til 2,5 milliarder.

I tillegg har Vattenfall innført full ansettelsesstopp og begrensninger på bruken av eksterne konsulenter.

Investeringene i den kommende femårsperioden reduseres i tillegg med nesten 20 millliarder svenske kroner.

Les også: Svensk kraftgigant satser på grisete, østtysk kull


Løseth tener 1 million i måneden (2010)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.