Sebastian Gorka skal ifølge anonyme kilder i Det hvite hus forlate jobben en av de nærmeste dagene. Årsaken skal være at han fikk stillingen som rådgiver i et antiterrorpanel ledet av Trumps sjefstrateg Steve Bannon, et panel som skulle fungere side om side med USAs nasjonale sikkerhetsråd (NSC), men som nå er avviklet. Gorka har ennå ikke kommentert opplysningene.

Arbeidet som sikkerhetsrådgiver ble komplisert av at Gorka ikke kunne få sikkerhetsklarering for jobben fordi han i fjor ble tatt med våpen på Ronald Reagan Washington National Airport.

Gorka jobbet som rådgiver for Trump under valgkampen og har vært antiterroranalytiker for Fox News og redaktør i Nettavisen Breitbart. Det har stormet litt rundt ham etter at han under innsettelsen av Trump i januar bar en medalje fra ridderordenen Vitézi Rendi, grunnlagt av Ungarns naziallierte leder Miklós Horty. Kort tid etter kom det fram at Gorka i 2007 offentlig uttrykte støtte til den ungarske, antisemittiske militsen Magyar Gárda.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.