Innreiseforbud og frys av midler er blant tiltakene som kan være aktuelle, opplyser en EU-tjenestemann til Reuters. Kilden sier også at den makedonske presidenten Gjorge Ivanov må annullere et amnesti som nylig ble gitt til 56 politikere i en avlyttingsskandale, hvis medlemskapssamtalene med EU skal fortsette.

- Vi er svært bekymret over hvor kortsynt den nåværende regjeringen er. EU er villig til å vurdere sanksjoner mot politikere som blokkerer en løsning på krisen. Makedonia har kurs mot internasjonal isolasjon, sier EU-kilden, som vil være anonym.

Makedonske opposisjonspolitikere la ifjor frem avlyttingsmateriale som de sa stammet fra støttespillere av daværende statsminister Nikola Gruevski. Ifølge opposisjonen viste materialet hvordan regjeringen hadde kontrollert journalister, dommere og ansettelser i offentlig sektor, i tillegg til omfattende valgfusk.

I etterkant fremforhandlet EU en avtale med landet om å få en uavhengig etterforskning av saken. I februar ble det åpnet straffesak mot to tidligere statsråder mistenkt for å ha truet velgere.

Avgjørelsen om å stanse etterforskningen ble derfor ikke tatt godt imot i Brussel. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.