Torsdag starter Thanksgiving-feiringen i USA og dermed starter amerikanerne på en av årets viktigste høytider. Børsene er stengt torsdag og holder bare åpent halve fredag.

Derfor slippes en hel rekke av ukens nøkkeltall onsdag.

Jobbtallene overrasker
De ukentlige jobbtallene, som vanligvis slippes på torsdager, er blant nøkkeltallene som ble lagt frem onsdag. De viste at antall nye søkere til arbeidsledighetstrygd (initial jobless claims) var på 316.000 personer i forrige uke. Det var betydelig lavere enn både hva analytikerne ventet og en nedgang fra forrige ukes tall.

Analytikerne trodde på forhånd at det ville være 330.000 nye søkere, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Tallet for uken før ble revidert til 326.000 fra opprinnelig rapporterte 323.000 søkere.

Det løpende gjennomsnitt for de fire seneste ukene var på 331.750 sammenlignet med 339.250 uken før.

Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd (continuing claims) i USA var 2,776 millioner personer fra reviderte 2,867 millioner forrige uke (2.876). Tallet var ventet til 2.850 millioner.

Nedgang i ordrene
Onsdag ble det også sluppet tall for ordreinngangen av varige goder. Denne var ned med 2,0 prosent i oktober, akkurat som analytikerne ventet på forhånd.

Utenom transport var det en nedgang i ordreinngangen på 0,1 prosent. Her var det imidlertid ventet en oppgang på 2,0 prosent, ifølge estimatene som Bloomberg har hentet inn.

Samtidig ble statistikken for ordreinngangen i september ble revidert til en oppgang på 4,1 prosent fra først rapporterte oppgang på 3,7 prosent, og en vekst i ordreinngang eksklusive transport på 0,2 prosent, fra en opprinnelig rapportert nedgang.

Senere på dagen onsdag slippes aktivitetsindeksen Chicago PMI, som måler aktivitetsendringer i næringslivet i Chicago-regionen. Litt senere slippes også den endelige forbrukertillitsinidikatoren fra University of Michigan.

Chicago PMI slippes 15.45, mens forbrukertilliten kommer 15.55 norsk tid.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.