Den økonomiske veksten i USA, målt ved bruttonasjonalproduktet (bnp), var på 2,6 prosent i tredje kvartal målt i årlig takt, viser ferske tall torsdag ettermiddag. På forhånd var det ventet en vekst på 2,4 prosent, ifølge estimater hentet inn av Bloomberg.

Annualisering av veksten fra ett kvartal til det neste betyr at man gjør endringen om til en årlig vekst. Dette er den årlige veksten man vil få hvis den kvartalsvise endringen fortsetter i et helt år.

Oppgangen kommer etter en nedgang på 0,6 prosent i andre kvartal. Amerikansk bnp falt også i første kvartal, da med 1,6 prosent. Tredje kvartal er dermed det første kvartalet i år med positiv vekst, og kan muligens lette litt på resesjonsfrykten.

I førhandelen på Wall Street reagerer indeksene blandet på bnp-tallene. Industritunge Dow Jones stiger om lag én prosent, mens teknologiindeksen faller. Sistnevnte tynges av Facebook-eier Meta som stuper, etter at selskapet la frem skuffende resultater onsdag kveld. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.