I november er det registrert 114.500 helt arbeidsløse, delvis arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Det utgjør 4,0 prosent av arbeidsstyrken

Dette er 8800 færre enn ved utgangen av oktober, justert for sesongvariasjoner.

59.300 personer var registrert som helt arbeidsløse ved utgangen av november. Det utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken.

Ifølge Nav er det nå rekordmange ledige stillinger i Norge.

– Det er mange muligheter for jobbsøkere på arbeidsmarkedet nå, og det blir stadig flere arbeidsløse, sier arbeids – og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Lavt historisk

Ifølge Holte er det de siste ti årene bare i 2019 at det har vært like få arbeidsløse i november.

– Med en så stor etterspørsel etter arbeidskraft har vi nå en god mulighet til å få inkludert flere og til å forebygge utenforskap, selv om omikronvarianten av viruset skaper noe større uvisshet for den videre utviklingen, sier Holte.

Brutto arbeidsløshet, altså summen av helt arbeidsløse og arbeidssøkere på tiltak, var på 76.200 personer, tilsvarende 2,7 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 38.300 personer registrert som delvis arbeidsløse.

Blant dem som er helt arbeidsløse er 6600 permitterte. Blant de som er delvis arbeidsløse er 9600 personer permitterte. De permitterte utgjør til sammen 0,6 prosent av arbeidsstyrken.

«Svært høyt nivå»

I løpet av november ble det ifølge Nav registrert 51.600 nye ledige stillinger på det nettbaserte jobbmøtestedet arbeidsplassen.no. Det tilsvarer 2100 nye jobber hver virkedag, på samme nivå som i oktober.

«Det er et svært høyt nivå historisk sett», skriver Nav i pressemeldingen.

Det var flest nye utlysninger innen for helse, pleie og omsorg, butikk- og salgsarbeids, samt ingeniør- og ikt-fag.

Ved utgangen av november var delen høyest arbeidsledige innen reiseliv og transport, en sektor som er blitt hardt rammet under pandemien. Her var arbeidsledigheten på 3,7 prosent av arbeidsstyrken.

Lavest var den innen akademiske yrker og undervisning med 0,7 prosent av arbeidsstyrken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.