I september var det 113.000 arbeidsledige i Norge, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) sin ferske arbeidskraftundersøkelse onsdag.

Det betyr at fire prosent av arbeidsstyrken var uten arbeid i perioden, akkurat som ventet.

Siden september i fjor har arbeidsledigheten stort sett ligget mellom 4,0 og 3,8 prosent av arbeidsstyrken, og tilsier derfor en stabil arbeidsledighet i landet.

Som ventet

– AKU-ledigheten som ventet uendret på 4,0 prosent. Liten betydning for rentesettingen og Norges Bank fokuserer enda mer på registrert ledighet som har bedret seg litt siste par måneder. Sysselsettingsveksten holder seg god, skriver makroøkonom Jeanette Strøm Fjære i DNB Markets på Twitter.

Også Nav kommer med månedlige tall på arbeidsledigheten. Dette er registrert arbeidsledighet i motsetning til SSBs spørreundersøkelse, og blir ofte mer vektlagt av økonomene.

Flere sysselsatte

Tallet på registrerte arbeidsløse og personer som er på arbeidstiltak hos Nav falt med 1000 personer fra juni til september. Dette er et gjennomsnitt av tre måneder.

Ifølge SSB ble det 9000 flere sysselsette i september, noe som tilsvarer en økning på 0,1 prosentpoeng. Det siste året har sysselsettingen økt med 51.000 personer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da DN-kommentatoren fikk øye på reklameplakaten med det unike «Black Friday-tilbudet», gikk hun rett på kontoret og satte opp et regnestykke
01:23
Publisert: