Styret i Den europeiske sentralbanken ECB har besluttet å holde styringsrenten uendret etter torsdagens rentemøte, opplyser sentralbanken i en pressemelding. 

Det var ikke ventet endring i nøkkelrentene på dette møtet, ifølge en undersøkelse Bloomberg News har gjort blant internasjonale meglerhus.

  • Sentralbankens styringsrente holdes dermed uendret på null prosent. Styringsrenten er renten på sentralbankens ordinære refinansieringsoperasjoner, som er sikrede lån til bankene med en ukes varighet.
  • Innskuddsrenten, som bankene får for innskudd over natten i sentralbanken, holdes uendret på minus 0,4 prosent.
  • Utlånsrenten, som bankene betaler for sikrede lån over natten fra sentralbanken, holdes uendret på 0,25 prosent.

Sentralbanken gjentar samtidig at den vil holde rentene på dagens nivå eller lavere i en lengre periode og lengre enn tidshorisonten for oppkjøpene av obligasjoner i markedene.

I forbindelse med rentemøtet i desember varslet sentralbanken at den vil trappe ned de månedlige kjøpene av gjeld i eurosonen til 60 milliarder euro fra og med april i år. Frem til mars vil sentralbanken fortsette å kjøpe gjeldspapirer for 80 milliarder euro hver måned.

Programmet ble samtidig forlenget til desember 2017, eller så lenge det er nødvendig for å få inflasjonen opp mot målet på nær, men under to prosent.

Sentralbanksjef Mario Draghi vil redegjøre for rentebeslutningen på en pressekonferanse som starter klokken 14.30 torsdag. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.