Storbritannia og EU er enige om den såkalte brexit-regningen, melder den britiske avisen The Telegraph tirsdag kveld.

Ifølge avisen må Storbritannia ut med med mellom 45 og 55 milliarder euro i et sluttoppgjør til EU i forbindelse med utmeldelsen. Opprinnelig var EUs krav 60 milliarder euro.

Pundet styrkes markert mot alle de store valutaene på meldingen. I løpet av en halvtime ble pundet rundt 12-14 øre dyrere målt i norske kroner. I en periode ble handlet til så mye som 10,99 kroner. I skrivende stund koster et pund 10,98 kroner.

Ifølge avisen bekrefter kilder på begge sider av bordet at det er oppnådd enighet om prinsippene for sluttoppgjøret. Ifølge avisen kan enigheten føre til et gjennombrudd i brexit-forhandlingene i desember.

Mandag 4. desember skal Storbritannias statsminister Theresa May og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker møtes i Brussel.

Må bli enige

Avtalen om oppgjøret er et av tre punkter som må være på plass innen forhandlingene kan fortsette. De to andre punktene er grensen mellom Irland og Storbritannia og hvilke rettigheter EU-borgere som oppholder seg på britisk jord, skal ha.

En britisk embetsmann, som ikke ønsker å bli navngitt, sier imidlertid til nyhetsbyrået Reuters at han ikke kjenner igjen informasjonen i The Telegraph.

Britenes statsminister Theresa May og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker skal neste mandag møtes til nye forhandlinger.

Senioranalytiker Mikael Milhøj i Danske Bank sier at dersom informasjonen stemmer, gir det håp om at forhandlingsklimaet er blitt bedre.

– Vårt hovedscenario er at EU og Storbritannia inngår en avtale om en overgangsperiode innen relativ kort tid, og at man deretter i ro og mak kan få en større og permanent avtale på plass, sier han.

(©NTB)(Vilkår)

DNs kommentator prøver klipp uten vask
DNs kommentator Bård Bjerkholt prøver klipp uten vask og kommenterer NHOs innspill om at frisørsalonger må tilby mulighet for hårvask.
01:17
Publisert: