De økonomiske utsiktene hos forbrukerne i USA så ut til å bedres i august. Forbrukerne meldte om lavere forventninger til inflasjon og prisvekst på eiendom, ifølge en spørreundersøkelse som Federal Reserve-avdelingen i New York har gjort.

Ifølge spørreundersøkelsen ventet forbrukerne i august en inflasjon de neste 12 månedene på 5,7 prosent – noe ned fra forventningen om 6,2 prosent ved tilsvarende undersøkelse i juli, skriver Financial Times.

Samtidig falt forventningen til inflasjonen tre år frem i tid fra 3,2 prosent i august til 2,8 prosent i juli.

– Har bedret seg

– Oppfatningen om egen husholdnings nåværende økonomiske situasjon sammenlignet med for et års tid siden har bedret seg. Det er færre husholdninger som melder om en økonomisk situasjon som har forverret seg, skriver økonomene i Fed-avdelingen.

Forbrukerne er nå mer optimistiske særlig for bensin- og eiendomsprisene, som har vært store inflasjonsdrivere de siste månedene.

Financial Times skriver samtidig at de bedrede tallene neppe vil føre til at Fed løsner skruen ved neste rentemøte – der det er ventet en renteheving på 0,75 prosentpoeng.

Nye inflasjonstall tirsdag

Inflasjonsforventningstallene kommer dagen før den målte inflasjonen for august offentliggjøres – og det er ventet at sistnevnte vil være lavere enn i både juli og juni.

I tall ventes inflasjonen for august å være på åtte prosent, ifølge Bloomberg. Samtidig ventes det ifølge Trading Economics at kjerneinflasjonen, som ser bort fra energipriser og avgiftsendringer, vil fortsette oppover til 6,1 prosent, mot 5,9 prosent i juli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.