Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) annonserer søndag kveld, sammen med fem andre sentralbanker, nye grep som er ment å roe den siste tids bankuro.

Enkelt forklart forsøker bankene å bedre likviditeten i markedet ved å øke frekvensen på swapavtaler i amerikanske dollar.

Sentralbanken i Canada, England, Sveits, Japan og den europeiske sentralbanken er de fem andre sentralbankene som bidrar i aksjonen.

Den amerikanske sentralbanken har tradisjonelt pleid å innføre slike avtaler i perioder hvor tilgangen på amerikanske dollar er stram. Denne gangen kommer grepet fra de seks sentralbankene i forlengelsen av den sveitsiske bankfusjonen mellom UBS og Credit Suisse søndag kveld.

Endringene vil tre i kraft allerede fra mandag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.