– Vi er inne i «blackout-perioden» for Fed og markedet har så godt som fullpriset en renteheving i neste uke. Så det er rett og slett ingen incentiver til å handle akkurat nå, sier Kengo Suzuki, sjefstrateg i Mizuho Securities i Tokyo, til Bloomberg.

Dollaren handles onsdag defensivt mot andre hovedvalutaer, idet reduserte valgmuligheter og svake lange amerikanske renter illustrerer det faktum at sentralbanken Federal Reserve er inne i en stilleperiode før rentemøtet i neste uke, skriver Bloomberg News.

Nyhetstjenesten viser til at mangel på prisutslag og investorers motvilje mot å påta seg risiko understreker den forsiktigheten som råder før rentemøtet i den europeiske sentralbanken (ECB) torsdag, amerikanske sysselsettingstall fredag og rentemøtet i Fed i neste uke.

Tror svingningene vil komme tilbake 

Ifølge Suzuki vil ECB holde pengepolitikken uendret torsdag. 

– Banken vil kunne heve sine prognoser og utløse kjøp av euro, men enhver oppgang kan ventes å bli begrenset fordi den underliggende etterspørselen etter dollar holder seg sterk, sier Suzuki.

Strateg Mansoor Mohi-uddin i NatWest Markets i Singapore sier at den senere tids fall i volatilitet, det vil si kurssvingninger, i valutamarkedet trolig vil være midlertidig. 

Han mener volatiliteten  vil komme tilbake de kommende ukene, som følge av oppgraderinger av Feds estimater på mellomlang sikt, press på ikke-amerikanske banker i en situasjon med mulige hurtigere rentehevinger fra Fed og valutamessige konsekvenser av en grenseskatt.

Jobbtall 

Onsdag offentliggjøres den amerikanske sysselsettingsrapporten ADP, som viser utviklingen i jobbmarkedet i privat sektor i USA den siste måneden. Disse tallene blir gjerne omtalt som en forsmak på «månedens viktigste tall», nemlig den amerikanske jobbrapporten nonfarm payrolls som kommer fredag.

Forrige måned var ADP en god indikator for hva som ble fasit på de offisielle arbeidsmarkedstallene.

Nordea Markets viser i sin morgenrapport til at ADP ifølge konsensus i markedet ventes å melde om 190.000 flere sysselsatte i dagens rapport.

SEB venter en økning på 200.000, og fremholder at ADP-rapporten for januar var vellykket i å forutse de offisielle non-farm sysselsettingstallene for samme måned.

«ADPs generelle historikk som prognosemaker er variabel, og resultatene bør tas med en klype salt. Uavhengig av hvordan ADP-rapporten slår ut, er det en rekke andre indikatorer som peker i retning av sterke sysselsettingstall for USA i februar», skriver SEB i sin morgenrapport.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Saus til hvit fisk: Bacon og løk-vinaigrette
Saus til hvit fisk: bacon- og løkvinaigrette
00:52
Publisert: